Tal på nationaldagen

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Alpner (M) reflekterar över varför vi firar nationaldagen, svenskheten, de nya medborgarna och pandemin. 

En personlig betraktelse som tar sitt avstamp i historien men med blicken mot framtiden. Det traditionella firandet av nationaldagen Fästningsparken är i år inställt på grund av pandemin. Men i slutet av klippet får du en försmak av vad som kan vara på gång inför nästa år.

Fira nationaldagen med Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, bjuder in till picknick och somrig Nationaldagskonsert den 6 juni kl 14.00 – var du än är! Tag plats i trädgården eller favoritfåtöljen med din picknickkorg och dela upplevelsen med många andra i Göteborg, Sverige och världen.

Välkommen till en specialinspelad konsert på GSOplay med chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali fylld av vacker sommarstämning. Medverkar gör också Göteborgs Symfonikers Vokalensemble under ledning av Alexander Einarsson liksom två solister: orkesterns förste konsertmästare Sara Trobäck, violin, och klarinettisten Tekla Nilsson, vinnare av Polstjärnepriset 2020. På programmet står orkestermusik av Stenhammar, Sibelius, Grieg, Mozart, Lehár, Beethoven och Mozart. Samt körmusik, bleckblåsmusik och folkmusik.

Ciceron är Tomas von Brömssen, skådespelaren och komikern som på många sätt förkroppsligar den typiske göteborgaren. Har vi tur kanske han spelar också.

Gå in på länken för att titta och lyssna på konserten.

Göteborgs Symfonikers nationaldagskonsert på GSOplay

  Sidan skapades: