Nu rustar vi upp motionsspåren i Fontin

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Fontins naturreservat med motionsspår är ett viktigt närströvområde och används av många. Därför rustar vi nu upp 2,5-kilometersspåret och märker om alla slingor. Dessutom skapar vi ett helt nytt uterum som kan användas för träning och undervisning.

En bit in på 2,5-kilometersspåret finns en glänta precis intill spåret. Där kommer kommunen att bygga ett slags uterum med golv. Platsen ska kunna användas för träning, yoga eller som samlingsplats för förskolor eller andra.

- Det blir en plats som kompletterar det befintliga utegymmet och även som en samlingsplats, säger Katarina Vallström, fritidskonsulent i Kungälvs kommun. Hit kan du ta med din yogamatta, stretcha, utföra kroppsviktsträning, samlas för en fika. Möjligheterna är stora. Arbetet med detta startar idag, den 9 november och beräknas ta ungefär en vecka.

2,5-kilometersspåret ska rustas upp. Det blir ny beläggning, dikning och röjning. Därefter väntar även en upprustning av 5-kilometersspåret. Alla slingor kommer att märkas upp på nytt för att bli tydligare. Arbetet har startat och väntas hålla på ett tag. Hela upprustningen är välkommen och behövs, menar Katarina Vallström.

- Vi vill öka tillgängligheten i Fontin och skapa en ännu bättre upplevelse för de som vistas där. Området är fantastiskt och det är väldigt roligt att så många använder det.

Bilder:

Skogsgläntan vid 2,5-kilometersspåret där det nya uterummet ska byggas. 

Katarina Vallström, fritidskonsulent i Kungälvs kommun.

  Sidan skapades: