Nu ska lekplatsen i Marstrands stadspark renoveras

Lekplatsen i Marstrands stadspark ska göras om och till sommaren 2023 ska den invigas på nytt. Fram tills dess kommer lekplatsen att säkras inför sommarens lek och därefter stängas av till hösten innan en ny, spännande lekplats står klar nästa år.

Stadsparkens lekplats är populär och ända sedan den senast gjordes om för cirka tio år sedan har den använts flitigt av många lekande barn och vuxna. Flera lekredskap är slitna och behöver bytas ut. Hela lekplatsen ska renoveras och arbetet kommer att ske i etapper.

Redan inför den här sommaren behöver flera lekredskap åtgärdas, så att lekplatsen kan vara öppen under våren och sommaren. Bland annat ska klätternäten på lekskeppet tas bort och masten med utsiktskorgen tas ner. Dessa är slitna och kan utgöra en risk för barnen.

Till hösten när resten av lekplatsen ska börja rivas kommer den att stängas av för lek. Förmodligen kommer den att vara avstängd fram tills den nya, spännande lekplatsen står klar inför nästa sommar.

Så hur kommer lekplatsen i Marstrands stadspark att se ut efter renoveringen?

- Vi har varit på Marstrands skola och förskola och pratat med barn i olika åldrar. På skolan träffade vi barn i skolans elevråd. På förskolan träffade vi barn som ska börja på Marstrands skola till hösten. De har fått tycka och tänka till om vad de tycker är viktiga funktioner på sin nya lekplats. Det tar vi med oss när vi planerar vidare för lekplatsens tema, form och utrustning, säger Maria Alander, driftingenjör i kommunen och ansvarig för renoveringen.

Även om innehållet ännu inte är klart, så kommer det att finnas lekmöjligheter för barn i alla åldrar. Den ska också vara tillgänglig för barn och vuxna med olika funktionsvariationer. Den unika miljön på Marstrand kommer att sätta sin prägel på platsens utformning.

Mer information om lekparken i Marstrands stadspark

Mer information om Marstrands stadspark

  Sidan skapades: