Kungälvstrion formerar sig

Kungälvstrion, dvs Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet, kommer att styra kommunen den kommande mandatperioden. Här är förslaget till hur posterna fördelas.

Detta stod klart redan för en månad sedan och idag, den 7 november, har de tre partierna presenterat hur de olika posterna kommer att fördelas. Ännu så länge är det ett förslag då det formella beslutet ska tas av kommunfullmäktige.

Miguel Odhner (S) kvarstår som kommunalråd och som kommunstyrelsens ordförande.
Anders Holmensköld (M) får titels kommunalråd för personal och finansfrågor, och blir kommunstyrelsens vice ordförande.
Anna Vedin (M) får titels utbildningsråd i kommunstyrelsen.
Ove Wiktorsson (C) får titeln samhällsbyggnadsråd i kommunstyrelsen.
Pia Gillerstedt (S) får titeln social- och omsorgsråd i kommunstyrelsen.
Britta Malmberg Ohlsson (M) blir ordförande för beredningen Trygghet och stöd.
Susanne Jönsson (S) blir ordförande för beredningen Samhälle och utveckling.
Jonas Andersson (S) får titeln ekonomiråd och blir ordförande för Ekonomiberedningen.
Fredrik Schandorff (S) blir ordförande för Bildning och lärande.
Ingela Rossi (S) blir ordförande för beredningen Kultur och fritid.

Det är tre självständiga partier som kommer att styra kommunen den kommande mandatperioden. Det finns områden och tillfällen där man har olika synpunkt men man är överens om vad man vill åstadkomma under de fyra kommande åren. De är medvetna om att det inte alltid blir lätt men med en gemensam vilja ska man klara det.  Mål och budget kommer att presenteras i slutet av november. Tillsammans står de för en stabil majoritet som ska få ordning och reda på ekonomin och säkra välfärden i kommunen.

Bildtext:
Övre raden: Fredrik Schandorff (S), Anna Vedin (M), Miguel Odhner (S), Britta Malmberg Ohlsson (M) och Pia Gillerstedt (S).
Nedre raden Anders Holmensköld (M), Ingela Rossi (S), Thomas Alpner (M), kommunfullmäktiges ordförande, Susanne Jönsson (S), Jonas Andersson (S), och Ove Wiktorsson (C).