Nya aktörer undertecknar samhällskontraktet

Under våren 2019 skriver fem nya aktörer på samhällskontraktet som handlar om att tillsammans arbeta för ett socialt hållbart Kungälv. Den 13 maj undertecknade SEB samhällskontraktet och under de kommande veckorna kommer även Friskis och Svettis, Kareby Bil, Pingstkyrkans Second Hand och ICA Maxi att skriva på.

– Vi är glada att ni vill vara med i samarbetet med samhällskontraktet, hälsade Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande. Vi behöver jobba tillsammans för att halvera utanförskapet i våra utsatta områden och minska utanförskapet med 20 procent i hela kommunen.
– Samhällskontraktet är något som vi i SEB ska vara med i. Mångfald och inkludering är en stor del av vårt arbete redan idag, säger Sandra Vaihela, kontorschef för SEB i Kungälv och den som undertecknade samhällskontraktet.

Sandra Vaihela berättar att SEB arbetar med Mitt liv som är ett program för första generationens invandrare där de idag har en adept och anställt en tidigare adept. De föreläser på skolor om vardagsekonomi och arbetar med ung företagsamhet.

– Vi vill göra mer av det vi redan gör idag, fortsätter Sandra Vaihela. Samhällskontraktet är en bra plattform där alla aktörer kan mötas, lära av varandra och utmana varandra.
Idag är närmare 70 företag, föreningar och myndigheter med i "Samhällskontrakt - ett socialt hållbart Kungälv 2020".

Målen är att:

• Innan 2020 minska utanförskapet med 20 procent i hela Kungälvs kommun.
  • Innan 2020 ska utanförskapet halveras i de mest utsatta områdena i Kungälvs kommun.
  • Alla nyanlända vuxna ska, efter avslutad etableringsperiod (2 år), finnas i arbete alternativt utbildning.

Läs mer om Kungälvs kommuns arbete med samhällskontraktet

Bilden: Kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner och SEBs kontorschef i Kungälv Sandra Vaihela.