Nya arbetstillfällen i Kungälv när Leröy bygger nytt

Idag togs det första spadtaget för fisk- och skaldjursföretaget Leröys nya grossistanläggning i Kungälv. Det är en nyetablering som kommer att ge Kungälv 100 nya arbetstillfällen när den står klar i april nästa år.

- Jag gillar denna norska storinvestering som gör Kungälv ännu starkare inom livsmedelsproduktion. Först blir det 70 nya byggjobb och efter påsk 100 nya permanenta jobb till Kungälv. Vi har haft många och långa förhandlingar och diskussioner och jag är glad att vi rodde detta i land. Det ska bli häftigt att det är från Kungälv alla goa räkmackor kommer från nästa år, det kommer glädja många människor i hela landet, säger Miguel Odhner (s), kommunstyrelsens ordförande Kungälvs kommun.

På plats i Arntorps verksamhetsområde i Kareby där den nya anläggningen ska ligga, hade Leröy bjudit in Norges ambassadör i Sverige Christian Syse för att markera starten för norska Leröy i Kungälv.

- Detta är en milstolpe för Leröy i Sverige inledde VD:n Mattias Gunnarsson när han hälsade de inbjudna gästerna välkomna. Leröy Seafood group är idag en världsledande koncern inom sjömat. Kungälv är det bästa tänkbara läget i Sverige för den verksamhet som vi ska driva här.

Företaget flyttar verksamhet från Stockholm och Göteborg till och bygger en helt modern anläggning där de ska bereda och packa färska fisk- och skaldjursprodukter för vidare transport. Det kommer att vara cirka 100 personer som kommer att arbeta där.

Christian Syse pekade på de stora gemensamma intressena mellan Norge och Sverige, då Norge är Sveriges största exportland och bland utlandsägda företagen i Sverige är Norge främst.

- När Leröy etablerar sig här i Kungälv är det ett bra exempel på det norsk-svenska samarbetet.

Anläggningen byggs av Göteborgsbaserade BRA Bygg och kommer att bli knappt 6000 kvadratmeter stor. Tidplanen är att den ska vara klar i april 2022.

Bilder:

Första spadtaget för Leröys nya anläggning togs av Anders Nolander från BRA Bygg, Mattias Gunnarsson VD Leröy, Miguel Odhner kommunstyrelsens ordförande och Norges ambassadör i Sverige Christian Syse.

Norske ambassadören Christian Syse tillsammans med Mattias Gunnarsson, VD Leröy.

Räckmackor är en av produkterna som kommer att tillverkas i den nya anläggningen så småningom.