Här tecknas nya medborgarlöften

Löftet till medborgarna är ett åtagande som polisen och Kungälvs kommun gör till invånarna i kommunen under ett år. Löftet är utformat som konkreta aktiviteter som genomförs i syfte att skapa trygghet.

Fokus 2020-2021 är att göra Resecentrum och dess närliggande områden tryggare.  Medborgarlöftena är framtagna utifrån synpunkter från invånare samt undersökningar om trygghet och regelbundna dialoger med medborgarna. Hela 85 % av de tillfrågade känner sig mycket trygga eller ganska trygga, medborgarlötftet ska syfta till att göra det ännu bättre.

I samband med att det nya medborgarlöftet skrevs under redovisade kommunpolisen Christian Nordén och kommunens trygghetssamordnare Robert Andersson resultatet från förra periodens medborgarlöfte som nu har utvärderats.

- Vi kan konstatera att vi hållit det vi lovat, att det gett resultat på olika sätt och vi är väldigt nöjda, säger Christian Nordén.

Även kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner är nöjd. - Vi i kommunen klarar inte detta själva, vi behöver abeta tillsammans för att det ska bli bra. Det gör vi nu och det gör mig glad och nöjd, säger han.

Medborgarlöftet är en del av Trygg i Kungälv – en långsiktig satsning där polisen, kommunen och invånarna samverkar för att öka tryggheten i kommunen.

Här kan du läsa mer om medborgarlöftet