Kärna skola vinnare av utmaningen På egna ben

Vinnare På Egna Ben gick till Kärna skola, klass 6 B. De kammade därmed hem 5000 kr till klasskassan med sina 1874 poäng. Med ett par poängs skillnad gick andrapriset till Kareby skola, klass 6A och på tredje plats kom klass 5C Kärna skola.

Totalt 21 klasser deltog i utmaningen På egna ben i Kungälvs kommun. Tillsammans har de 638 eleverna från Kungälvs klasser gått 1750,5 mil och därmed sparat 3,1 ton koldioxid. Alla får diplom och reflexer.

På egna ben

Utmaningen vänder sig till elever i årskurs 4-6. Eleverna samlar poäng genom att gå, cykla och åka kollektivt till och från skolan. Även föräldrar och syskon kan bidra till klassens poäng. Under de fyra veckor som På egna ben pågår samlareleverna samtidigt på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar och uppdrag om miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

Nästan en femtedel av mellanstadiebarnen skjutsas dagligen med bil till skolan. I den åldern är det viktigt för barnen att upptäcka att de klarar av att ta sig på egen hand. Det gör att de stärker sitt självförtroende. Samtidigt bidrar ett minskat bilskjutsande till en säkrare och trivsammare närmiljö kring skolan.

Utmaningen anordnas av Västtrafik. Här finns mer information om resultaten och annat om utmaningen 

Stort grattis till vinnarklassen!

  Sidan skapades: