Kärnaklass vinnare av utmaningen På egna ben

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Årets vinnare På Egna Ben gick till Kärna skola, klass 16 B. De kammade därmed hem 5000 kronor till klasskassan med sina 1922 poäng. Med några poängs skillnad gick andrapriset till klass 6B Kareby skola, och på tredje plats kom klass 5 grön Kullen skola.

Totalt var det 14 klasser, 309 elever som deltog i Kungälvs kommun. De har tillsammans gått 1065,9 mil och sparat in 1,9 ton CO2 i vår gemensamma miljö. Grattis till vinnarklassen!

På egna ben

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6. I utmaningen uppmuntras eleverna att samla poäng till klassen genom att inte åka bil till skolan. Sätt att ta sig till skolan som ger poäng är att gå, cykla, åka kollektivt eller skolskjuts. Man kan även få bonuspoäng. Genom att påverka ett syskon, en kamrat eller vuxen att inte åka bil utan göra gemensam sak med eleven.  Att resa på ett hållbart sätt till och från skola eller arbete. Klassen kan också göra teoretiska övningar då man också får poäng.

Här finns mer information om resultaten och annat om utmaningen

  Sidan skapades: