UF-företag från Mimers hus tog hem förstapris i årets reklamfilm

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

I måndags 2/3 var det dags för Ung Företagsamhets mässa i Göteborg. Bland 340 UF-företag från hela Göteborgsregionen korades tre från Mimers hus i kategorin Årets reklamfilm. Första priset gick till företaget Bamboo Sportswear vars affärsidé är att sälja miljövänliga t-shirts i bambu.

- Det känns jättekul, säger Axel Wildlock, en av företagarna bakom reklamfilmen. Ett fint kvitto på att vi gjort något bra. Men vi vågade nog inte riktigt tro på att det skulle vara möjligt eftersom det inte gick lika bra på vår interna uttagning på skolan, säger Axel.
- Vi har försökt att efterlikna de stora riktiga reklamfilmerna och satsat mycket på både teknik och exempelvis berättarröst. Det ger ett proffsigare intryck, menar Ludwig Hallgren, en annan av företagarna bakom filmen.

Prissumman på 2500 kronor tänker Bamboo Sportswear investera i framtida projekt. Företaget kommer nu att avvecklas eftersom studierna går före. Funderingar finns att i framtiden göra det till ett aktiebolag.

- Med det drivet blev inte jag förvånad över förstapriset, säger Bella Gillenäng, UF-lärare på Mimers hus. Företaget har skrivit ett manus som berör och där affärsidén går som en röd tråd igenom filmens budskap samt att de har en spännande bildteknik.

Se det vinnande bidraget på Youtube

Mimers hus gymnasium kan också skryta med att ha UF-företag som tagit hem både andra och tredjepriset i nämnda kategori.
Andra plats: GoFlex UF, som säljer reflexband i neonfärger med LED-ljus. Se andrapristagarens bidrag här
https://www.youtube.com/watch?v=cdqy-66DVik

Tredje plats: MultiService UF, som erbjuda en bred variation av enklare tjänster för företag och privatpersoner. Se tredjepristagarens bidrag här

 


Detta är UF, Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har gymnasieelever utbildats i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. I år fyller organisationen 40 år, men det allra första UF-företaget startade redan 1919 i den amerikanska delstaten Massachusetts.

  Sidan skapades: