Prisutdelning av årets idrottspris och idrottsstipendium

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Stort grattis till årets idrottspristagare Bodil Björklund och idrottsstipendiat Anton Grankvist. Priserna delades ut på kommunfullmäktiges möte den 2 september.

Kungälvs kommuns idrottspris 2021 går till Bodil Björklund, ordförande i Gymnastikföreningen Kungälvsgymnasterna. Idrottspriset kan ses som en utmärkelse för lång och trogen tjänst inom föreningslivet. Det går till någon som brinner för föreningslivet och som mer eller mindre haft det som ett kall att helt ideellt få barn och ungdomar i rörelse.

Om man skulle googla ord som ”eldsjäl, föreningsliv, idrottspris och tack”, så kanske följande ord kommer upp: entusiast, drivande, idéspruta, inspiratör, brinnande, energiknippe, engagerande, viktig för många, från liten till stor, att se och lyfta andra, inkluderande, att kämpa, att se möjligheter, skratt och gråt. Slit och framgång. Årets Idrottspris går till en person för sitt aldrig sinande engagerande arbete för kommunens ungdomar inom gymnastiken och drillflickorna.

Prissumman är 10 000 kronor och pristagaren har valt att ge bidraget till Gymnastikföreningen Kungälvsgymnasterna.

Kungälvs kommun delar också årligen ut ett idrottsstipendium för att uppmärksamma och gynna unga idrottsutövare eller ungdomsledare. I år går stipendiet på 10 000 kronor till Anton Grankvist som spelar pingis i Hålta IK. Årets stipendiat har framgångsrikt tävlat inom bordtennis och har siktet högt. Årets stipendiat har satsat på vidare avancemang i tävlingar i Europa och att kvala in i U23-landslaget.

Årets stipendiat är ännu bara 17 år men har redan tävlat framgångsrikt internationellt. Han är rankad 2 i U20 i Sverige, totalt rankad 6 i Sverige, 67 i världen och rankad 16 i världen i U23.

  Sidan skapades: