Regionala råden förlängs till 18 april

Vecka 11 konstaterades 202 nya fall av covid-19 i Kungälv – vilket är en minskning med endast 5 jämfört med veckan före. Det betyder att smittspridningen fortfarande är väldigt hög. Västra Götalandsregionen förlänger därför de regionala rekommendationerna till den 18 april.

– Vi har parkerat på en hög nivå i Västra Götaland. Det kan mycket väl öka och dra iväg men det är nu vi kan vara med och påverka det. Vi måste få ner antalet smittade. Därför måste vi fortsätta följa såväl Folkhälsomyndigheten som VGRs skärpta regionala rekommendationer, säger VGRs smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Det finns nationella allmänna råd och föreskrifter och skärpta regionala rekommendationer som gäller. De regionala rekommendationerna är förlängda till den 18 april 2021. En sammanfattning av dessa är:

• Umgås bara med personer som du normalt träffar.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Undvik platser där trängsel kan uppstå.
  • Använd munskydd om du inte kan hålla avstånd.
  • Använd alltid munskydd i kollektivtrafiken.
  • Avså från icke nörvändiga resor.

Läs de regionala råden i sin helhet

Det var totalt 6 152 nya fall av covid-19 i Västra Götaland under vecka 11. Kartan visar läget i hela Västra Götaland, ju mörkare blå desto fler fall per 10 000 invånare. Statistiken kommer från Västra Götalandsregionen och gäller folkbokförda personer i kommunen.