Säkra besök på kommunens äldreboenden

Från den 1 oktober är det inte längre besöksförbud på kommunens äldreboenden. Vi är måna om att besöken kan göras på ett säkert sätt, därför finns det rutiner för hur besöken ska gå till.

Följande gäller för alla besökare till äldreboenden och korttidsenheter:

• Du ska vara helt frisk och symptomfri vid besöket.
  • Det är besökstid måndag till söndag mellan klockan 10 och 17. Alla besök ska bokas i förväg. Personal kommer att möta dig och följa dig till och från lägenheten.
  • Besök sker endast i lägenheten, det är inte tillåtet att vistas ute på boendet i övrigt. Vi kan tyvärr inte erbjuda fika under besöket, men du som besökare får gärna ta med detta.
  • Max två besökare åt gången, för att ni ska kunna hålla avstånd.
  • Du måste ha visir på under hela besöket, som kommer att finnas i varje lägenhet.
  • Varje besökare behöver lämna namn och telefonnummer, detta för att vi ska kunna smittspåra om smitta bryter ut på boendet.
  • Boka tid om du vill ha ett möte med personalen utanför lägenheten. Välkommen att kontakta personal eller enhetschef/verksamhetsledare.

På äldreboendet/korttidsenheten kan du få mer information om hur du kan besöka din närstående på ett säkert sätt. Tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur kommunen arbetar med vård och omsorg med anledning av coronapandemin

Folkhälsomyndighetens information om att förebygga smittspridning vid besök på ädreboenden