Sexåringarnas avslutningspromenad i Fontin

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Nästan 500 barn från Kungälvs förskolor och familjedaghem samlades i Fontin i onsdags för att promenera 2,5-kilometersslingan och besöka roliga stationer längs med vägen. För 22 andra året anordnades denna avslutningsaktivitet för barnen som ska börja förskoleklass till hösten.

Eva-Lena Gustafsson är förskolechef och en av dem som möter grupperna av förskolebarn utanför Kottens motionscentral, ger dem en karta och skickar iväg dem på sin promenad. Bredvid henne står Monica Kindblad som är familjedaghemschef och en av dem som varit med och planerat denna aktivitet många gånger.
- Det är 22 år sedan som två fritidspedagoger startade detta, säger hon och fortsätter: Det är en fin avslutningsaktivitet för alla sexåringar som ska börja förskoleklass till hösten.

Barnen från Fridhemkullens förskola är bland de första grupperna som ger sig iväg. Den första stationen som de får besöka handlar om att se på föremål genom mikroskop och gissa vad det är.
- En pinne, en träbit, bark, ropar barnen i kör när ett nytt föremål visas på läsplattan som är kopplad till mikroskopet.

När gruppen går vidare kommer de – och alla andra grupper med barn att ta sig runt 2,5 kilometer. De kommer att besöka åtta stationer med aktiviteter som kretsar kring djur, natur och naturvetenskap. Alla förskolor som är med ansvarar för varsin egen station med en aktivitet. Dessutom är elever från barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet med och har två av stationerna.

Övre bilden: Monica Kindblad, Marie Lundgren och Eva-Lena Gustafsson i Fontin. 

Längs med vägen kan barnen också spela naturbingo och försöka hitta ekollon, maskrosor, tallkottar med mera.

 

  Sidan skapades: