Sommarstart inställt även i år

Kungälvs kommuns och Trygga ungdomsmiljöers stora skolavslutningsarrangemang som traditionsenligt går av stapeln på skolavslutningskvällen med feststämning, artister och kringarrangemang, ställs in även i år på grund av coronapandemin.

Lika självklart som det är att ställa in arrangemanget, lika tråkigt är det att inte kunna erbjuda kommunens ungdomar en trygg minnesvärd och glädjefylld festkväll tillsammans.

Sommarstart har blivit tradition och är ett arrangemang som Trygga Ungdomsmiljöer genomför tillsammans med kommunens ungdomar. Planeringen brukar starta redan runt årsskiftet med ungdomsgrupper som medverkar i hela processen med planering, genomförande och uppföljning.

I ett tiotal år har arrangemanget lockat allt emellan 500 till 1200 besökare. Alltifrån Erik Saade till lokala artister har uppträtt på arrangemanget. Engagemanget har varit stort bland såväl ungdomar som näringsliv, föreningsliv och andra aktörer, som inte minst varit med och sponsrat evenemanget.

Ungdomsfullmäktige har årligen valt att lägga 100 000 kronor på Sommarstart.

Det är andra året i rad vi ställer in arrangemanget.

Trygga ungdomsmiljöer kommer att arbeta uppsökande under skolavslutningskvällen men samtidigt erbjuda mindre lokala aktiviteter utifrån Kode och Komarkens fritidsgård. Mer information om detta kommer på mötesplatsernas sociala medier.