Stadsfinal i kockduellen på Mimers hus gymnasium

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Den 10 februari är det stadsfinal i kockduellen för högstadieelever på Mimers hus gymnasium. Då möts elever från Thorildskolan och Ytterbyskolan i en matlagningstävling där maten ska bedömas av en professionell jury.

Det är totalt tio lag från Thorildskolan och Ytterbyskolan som deltar i stadsfinalen som äger rum hos Restaurangprogrammet i köket på Mimers hus gymnasium, anpassat efter rådande restriktioner.  Lagen har kvalificerat sig till stadsfinalen från dueller på varje skola. I stadsfinalen kommer de tävlande att få en råvarukorg som de ska tillaga en rätt utifrån. Förutom huvudråvaran som är vegetarisk färs, så består den av grönsaker, rotfrukter, skafferivaror, kryddor och mejerier.

Maträtterna kommer att bedömas av en jury som består av Mikael Jokinen från restaurangen Gustus Gastrobar och Torbjörn Jernberg från Salt och Sill. Juryn kommer att utse en vinnare som får skicka en bild på sin vinnande maträtt tillsammans med juryns motivering. Några av dessa väljs sedan ut och får delta i riksfinalen i Stockholm.

Kockduellen är en tävling som arrangeras av Visita som är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. De har initierat satsningen världens jobb som är en långsiktig kampanj för att locka fler unga till en utbildning och framtid inom besöksnäringen.

  Sidan skapades: