Stort intresse för Kungälvs nya handels- och mötesplats

Under invigningshelgen hittade 130 000 besökare till det nya Kongahälla Center. Mycket har hänt sedan det gamla Kongahällagymnasiet revs och som nu gett plats för en ny handels- och mötesplats i kommunen. – Grattis Kungälv, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner.

– Nu ökar stoltheten att vara från, leva och bo i Kungälv! Nu ökar Kungälvs attraktivitet, fastighetspriserna säkras och satsningen ger närmare 1000 jobb med ett 100-tal butiker, verksamheter och restauranger. Kongahälla Center är Västsveriges största handelsinvestering på över 10 år, totalt investerar företagen två miljarder i Kungälv, fortsätter Miguel Odhner.
– Detta är ingen vanlig shoppingplats, detta är en supermodern mötesplats, det enda stället i hela Europa där det finns ett sådant stort hälsocenter, en av nordens största motorvägskyltar och en stor foodhall med sex restauranger med rättigheter samt ett event och sportcenter. Hela anläggningen är framtagen av lokala företag så som Kungälv Natursten, El-Otto, Kungälvs rörläggeri med flera och Kungälvs Handboll kommer svara för service till besökarna.

Kongahälla Center ägs till lika delar av Adapta Fastigheter och Alecta. Adapta Fastigheters VD Erik Fischer:
– Invigningen och efterföljande invigningsdagar gick precis så bra som vi hoppades. Våra noggranna förberedelser gjorde att vi klarade av att hantera den stora anstormningen av besökare och vi gläds åt alla positiva reaktioner och kommentarer.

Även centrumchefen Albert Aguilar är nöjd:
– Vi hade höga förväntningar inför öppningen och vi var nyfikna på vad besökarna skulle tycka om Kongahälla Center. Vi kan så här dagarna efter konstatera att vi haft huset fullt hela helgen och fått massor av positiva kommentarer från besökare på plats och i sociala medier.

– Kungälv återtar med invigningen av Kongahälla Center sin rättmätiga plats i historien som handelsplats. Vi är många Kungälvsbor som firar att staden utvecklas, att vi nu kan handla inomhus året runt, att staden byggs samman och att vi aldrig behöver åka bort från Kungälv, konstaterar Miguel Odhner.