Nu är biblioteket i Mimers hus öppet igen

Reparationerna av skadorna som uppstod när ett innertak rasade är klara. Torsdag 4 april kunde biblioteket åter öppna för allmänheten.

Biblioteket på Mimers Kulturhus är nu öppet igen med ordinarie öppettider.

Bibliotek och öppettider

Om händelsen

En del av innertaket på biblioteksdelen av Mimers hus rasade på onsdag förmiddag 27/3 när biblioteket skulle öppna. Inga besökare var i närheten men två anställda fick lättare skador och fördes till sjukhus. Övrig personal som är berörd av händelsen får krisstöd på arbetsplatsen.

Byggnaden ägs av en privat fastighetsägare där kommunen bedriver verksamhet. Nu ses fastigheten över av fastighetsägaren.

2019-03-27

Ny information om händelsen på biblioteket på Mimers hus

Orsaken till att en del av innertaket på biblioteket på Mimers hus rasade igår den 27 mars är utredd av fastighetsägaren. Deras bedömning är att skadan orsakades av ett mekaniskt fel på jalusiet och jalusiet tog med sig delar av innertaket i fallet. Därmed har de konstaterat att skadan inte förorsakades av takets konstruktion. Fastighetsägaren har börjat återställa lokalen och kontrollerar övriga jalusier på biblioteket.

Med anledning av händelsen har medarbetarna erbjudits stöd, bland annat med hjälp från företagshälsovården.

Biblioteket på Mimers hus är stängt tills vidare. Övrig verksamhet i Mimers Kulturhus och Mimers hus gymnasium pågår som vanligt. Övriga bibliotek i kommunen är öppna enligt ordinarie öppettider.

2019-03-28