Ungdomar och alkohol - tips till föräldrar

Sommaren närmar sig, en härlig period med många fester och aktiviteter. Det är samtidigt en period med ökade risker för konsumtion av alkohol- och droger bland våra tonåringar. Här kommer tips till dig som har ungdomar som kan bli frestade av att pröva.

Forskning visar att du som är förälder kan påverka ditt barns förhållande till alkohol. Genom att sätta tydliga gränser och använda dig av argument som bygger på forskning påverkar du ditt barns framtid. Men hur ska du egentligen agera då din tonåring vill ha några öl eller cider till skolavslutningen , eller en liten flaska skumpa lagom till nyår? Besök www.tänkom.nu – här finner du fakta och tips om tonåringar och alkohol.

Kommunens fältassistenter från Trygga ungdomsmiljöer kommer att finnas med på kvällar och helger, vid olika evenemang, skolavslutningar och vid tillfällen där miljön kan vara riskfylld för ungdomar. Du når dem via telefon 0702-319845

Tänk om är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Kungälvs kommun och polisen.