Nu är tävlingen avgjord – namnet blir Feja

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Av 129 inskickade förslag ansåg alla fyra i juryn att Feja skulle gå till slutfinal, tillsammans med fem andra namn. I slutomröstningen stack Feja ut som enväldig och värdig vinnare.

Juryns motivering:

Feja, är synonymt med städa eller putsa, och är ett namn som beskriver vad båten används till. Det är också ett passande båtnamn som inga andra kända båtar eller fartyg i vårt område har.

- Jag är jättenöjd med namnet, säger Henrik Banås Blixth som är verksamhetsledare för strandstädningen. Nu får båten ett kort och koncist namn som är synonymt med vår verksamhet.

Vinnaren, Peter Hvit, fick nys om tävlingen i P4 Väst en morgon när han satt i bilen och satte namnet direkt. Priset är att få följa med ut med båten på en städdag i maj.

Här finns mer information om strandstädningen och den nydöpta båten

Bakgrund:

Varje år städar arbetsmarknadsenhetens miljölag våra stränder. I ur och skur i en öppen båt betar de av ö efter ö och samlar ihop ilandflutet skräp. Nu har de äntligen fått en båt som ger en bättre arbetsmiljö och dessutom gör att man kan städa året runt. Båten sjösattes 11 december 2019. Under januari och halva februari kunde man skicka in namnförslag på vad båten ska heta.

  Sidan skapades: