Park anläggs vid Tvetendammen

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

-Vi vill överraska besökaren. Bland hundratalet växtarter, mestadels från Sverige kommer vi spränga in oväntade inslag som nordamerikanska prärieväxter exempelvis astrar och rosablommande älggräs, säger Ulf Eliasson som är parkansvarig. Dessutom blir det en slingrande stig och parkbänkar i området. 

Tvetendammen är från början en VA-teknisk lösning på problemen med översvämningar i området. Dammen fångar upp regnvattnet vid skyfall och pytsar ut det över en längre tid i kommunens dagvattensystem och därmed undviks översvämningar.

Plantor får försprång

En del växter planteras och får ett försprång, andra kommer sås och behöver tid på sig att komma upp. I dammen blir det röda näckrosor som drivs upp innan de planteras ut och kommunen planerar att sätta ut fisk i dammen.

-Tanken är att planteringarna ska klara sig på egen hand. Det blir lite djungelns lag där den starkaste överlever, vi vill skapa en plats dit djurlivet också kan återvända, avslutar Ulf Eliasson

Först nästa sommar kommer man se helheten men redan i sommar kommer det finnas massor att upptäcka i och runt Tvetendammen. 

  Sidan skapades: