Utdelning av årets idrottspris och idrottsstipendium

Årets idrottspris och idrottsstipendium har delats ut till Göran Svensson och Hanna Andersson i Rådmansparken under festliga former.

Idrottspriset, som i år går till Göran Svensson, är en hedersutnämning på 10 000 kronor som för tredje året i rad delas ut för framgångsrika idrottsprestationer eller idrottsinsatser. Hanna Andersson får idrottsstipendiet på 10 000 kronor. Stipendiet syftar till att uppmärksamma framgångsrika prestationer utförda av idrottsföreningar eller enskilda idrottsutövare verksamma i Kungälvs kommun.

Motiveringen för årets idrottspris är:

"Årets idrottspris går till en person som hela sitt liv brunnit för barn- och ungdomsidrotten i Kungälv. Som själv varit ledare i många år och som numera inte bara inspirerar unga utan även äldre i kommunen. Personen har stor drivkraft för föreningslivet och föreningsfrågor och är dessutom involverad i idrottsrådet.

Årets idrottspris är ett tack från kommunen för allt han gjort och allt han gör för idrotts- och föreningslivet. Att han fortfarande närvarar vid träningar, att han fortfarande själv är aktiv, att han gjort det möjligt för fler att idrotta och utvecklas inom idrotten.

Årets idrottspris går till Göran Svensson, och prissumman skänks till av pristagaren vald ungdomsverksamhet/ungdomsförening i Kungälvs kommun."

Motiveringen för årets idrottsstipendium är:

"Kungälvs kommuns idrottsstipendium tilldelas Hanna Andersson för sina idrottsprestationer. Hanna är ung och lovande inom sin idrott. Hon är en löpstark, energisk och intensiv spelare som startade sin fotbollskarriär i Romelanda IF. Hanna gick via IFK Göteborg till att idag spela på mittfältet i tröja nummer 18 i Kopparbergs FCs A-lag. Hanna är även med i fotbollslandslaget f19 och spås en väldigt ljus framtid inom fotbollen."

Läs mer om stipendier och priser