Säkerställande av långsiktigt uthållig beslutskapacitet med anledning av Covid-19

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Politisk enighet i en oviss tid och minskat antal ledamöter i kommunfullmäktige fram till juni.

- Var sak har sin tid. Vi politiska partier i Kungälv har kommit överens om att tillsammans rikta in oss på att stötta varandra och vår kommun i denna tid av ovisshet. Vi lägger politiska skiljelinjer åt sidan och gör det bästa av situationen. Vår förvaltning jobbar för högtryck och det är då rimligt att inte belasta med fler politiska uppdrag. Tillsammans kommer vi i vår kommun att ta oss igenom denna påfrestning och komma ur den starkare, skriver gruppledarna för de politiska partierna.

Partierna representerade i kommunfullmäktige i Kungälvs kommun är överens om att under perioden 2020-03-26--2020-05-31 genomföra kommunfullmäktiges sammanträden med 35 ledamöter fördelat utifrån följande valteknisk samverkan och mandatfördelning:

• Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet: 19 mandat
  • Utvecklingspartiet, Liberalerna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet: 9 mandat