Vad ska nya strandstädarbåten heta?

Varje år städar arbetsmarknadsenhetens miljölag våra stränder. I ur och skur i en öppen båt betar de av ö efter ö och samlar ihop ilandflutet skräp. Nu har de äntligen fått en båt som ger en bättre arbetsmiljö och dessutom gör att man kan städa året runt. Båten sjösattes 11 december 2019. Men, den har inget namn så det vill vi gärna att du hjälper oss med.

- Vi ser gärna kreativa förslag, säger verksamhetsledaren Henrik Banås Blixth, som verkat för att båten nu äntligen är i sjön. Gärna ett namn i bästa göteborgshumorsanda.

Juryn består av

Henrik Banås Blixth, verksamhetsledare
Jonas Andersson, båtförare
TorBjörn Nilsson, miljöstrateg
Lena Johansson, kommunikatör

Så nu har du chansen att delta i vår namntävling. Lämnar du det vinnande förslaget får du möjlighet att tillsammans med en vän följa med ut och städa en dag i fint väder till våren. Grillunch ingår. Använd formuläret på denna sida. Tävlingen pågår fram till och med 15 februari  2020 och det vinnande namnet kommer att tillkännages på Facebook samt på kommunens hemsida. Lycka till!

Här kan du läsa mer om strandstädningen