Varningsskyltar ska påminna oss att tömma bilen

Den närmaste tiden kommer över 100 nya skyltar med budskapet ”Töm bilen innan tjuven gör det” att sättas upp på parkeringar runt om i Kungälv. Syftet är att påminna om att inte lämna saker synliga i bilen, för att minska antalet bilinbrott.

Det sker en hel del bilinbrott i Kungälvs centrum. Kommunen och polisen samarbetar genom olika insatser för att förhindra dem. En ny åtgärd är att förstärka arbetet med skyltar som ska påminna personer som parkerar sina bilar på parkeringsplatserna i centrum, att inte lämna saker synliga i bilen.

- Vi vill öka medvetenheten hos de som parkerar att inte lämna några som helst saker synliga i bilen när de parkerar. Vi har sett i tidigare kartläggning att det ofta är saker med ringa värde som stjäls, men för den som får inbrott i bilen blir konsekvenserna stora, säger Michael Wallin, säkerhetssamordnare i Kungälvs kommun.

Skyltarna har börjat sättas upp under veckan och kommer att finnas på flertalet av kommunens parkeringar och parkeringshus i centrum.