Provcyklade del av Västkustleden

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Företrädare för Västkuststiftelsen, Turistrådet i Västsverige och berörda kommuner provcyklade i veckan en del av Västkustleden. Den mellan Göteborg och Ljungskile.

-Det var en helt ny och gör-skön upplevelse att cykla en längre sträcka, man ser och upplever natur och stad på ett annat sätt. Som ordförande i Enat Bohuslän är jag stolt över att 8 av 25 mil är klara. Det är bara några småsnuttar och lite byråkrati kvar innan vi kan cykla Göteborg - Norge. Vi stärker Bohusläns attraktivitet, att inte bara kunna åka båt och vandra utan nu också cykla. Det är bra för jobben, hälsan och miljön, säger Miguel Odhner, ordförande för Enat Bohuslän och kommunstyrelsens ordförande i Kungälv

Det finns också utmärkta förutsättningar att köra leden i etapper och exempelvis ta cykeln på tåget delar av vägen. Längs med den färdiga Västkustleden finns idag 13 tågstationer.

Fakta:

Västkustleden tas fram av Västkuststiftelsen på uppdrag av kommunsamarbetsorganet Ett enat Bohuslän där Kungälv kommun ingår. Västkustleden tar dig genom sju västsvenska kommuner. Från Göteborg till Strömstad via Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Munkedal, och Tanum. Genom västkustens omväxlande landskap från historiska jordbruksmarker och skogarna till havet binder Västkustleden samman en rad sevärdheter. Bland annat Bohus fästning, Bohusläns Museum i Uddevalla, och världsarvet hällristningarna i Tanum. Hela leden blir cirka 25 mil lång och målet är att den ska stå helt klar under första halvåret 2023. Västkustleden är tänkt att koppla ihop den redan populära Kattegattleden i söder med Nordsjøruten i Norge

Sweden Trails (mer information och kartor)

Västkuststiftelsen

Ett enat Bohuslän

 

 

  Sidan skapades: