Västtrafiks nya zoner gäller från 14 augusti – billigare resor för Kungälvsborna

Från den 14 augusti blir det tre nya områden med dubbel zontillhörighet. Områdena som kommer tillhöra både zon A och B är Kungälv tätort, Mölnlycke tätort, Bohus och Surte.

Majoriteten av de som reser kollektivt i Kungälv är påstigande på hållplatser som kommer få dubbel zontillhörighet. Det innebär en billigare resa för många som reser mot zon A i vår kommun.

För seniorer boende i Kungälvs kommun innebär zonändringen inga förändringar. Seniorer folkbokförda i Kungälvs kommun har ett seniorkort som är giltigt i zon B. Ändringen i augusti innebär inte att zon A förlängs in en bit i Kungälv. Hållplatserna i Kungälv och Ytterby tätort som omfattas av zonindelningen får dubbel zontillhörighet, zon A och zon B. Seniorer som kliver på bussen i exempelvis Kongahälla och ska åka mot Göteborg behöver precis som idag köpa en enkelbiljett för zon A för att ha en giltig biljett hela resan.
Västtrafiks information om de nya zonerna