Vattentillgången i sommar

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Kungälvs kommun har en god tillgång på kommunalt dricksvatten efter att vårt nya vattenverk togs i drift i vintras. Vi ser just nu inga tecken på att vi skulle behöva införa ett generellt bevattningsförbud i år.

Samtidigt bör man alltid vara försiktig med all vattenanvändning och bara vattna exempelvis en gräsmatta när det verkligen behövs. Hushåll med vår gemensamma vattenresurs. Om inte annat så för din egen plånboks skull. Läs mer om kommunalt vatten här. 

Marstrand, Koön, Instön

Du som har kommunalt vatten på Marstrand, Koön och delar av Instön bör även i fortsättningen vara försiktig med all vattenanvändning. Anledningen är att kommunalt vatten på de här öarna kommer från Marstrands vattenverk som tar sitt råvatten från dammar på Koön. Dammar som bara fylls på när det regnar. Så var försiktiga med vattenanvändningen så kan vi tillsammans undvika ett lokalt bevattningsförbud på Marstrand, Koön och delar av Instön i sommar.
Läs mer om allmänna tips för att spara vatten här. 

Egen brunn

För dig med egen brunn (så kallade enskild vattentäkt) så har vi gått igenom och förstärkt våra sidor på hemsidan om detta. Där ger vi tips och idéer om hur du kan ta hand om din brunn på bästa sätt. Där finns också information om vad du kan göra för att undvika att vattnet tar slut i brunnen i sommar. Du kan också skydda din brunn ytterligare genom att anmäla den till det nationella Brunnsregistret. Kom ihåg att det alltid är du som brunnsägare som är ansvarig för skötseln och att brunnen ger vatten av bra kvalitet. Allt om egen brunn hittar du här.

  Sidan skapades: