Niklas Wallman på Wallmek är årets företagare i Kungälv

Årets företagare i Kungälv är Niklas Wallman på Wallmek. Priset delades ut av Företagarna på plats i Rollsbo under onsdagen. Stort grattis!

Som motiveringen lyder är Wallmek ett relativt okänt företag för många, men för sin specifika kundkrets är de en uppskattad samarbetspartner på global nivå. Niklas Wallman och Wallmek AB har varit en del av Kungälvs näringsliv sedan 1970-talet.

Mer ut motiveringen:

”Företaget har via uppfinningsrikedom utvecklat, tillverkat och sålt sina specialverktyg till den globala bilbranschen sedan 1978. Branschen drabbades hårt i början av pandemin, men genom ett lyckat digitalt omställningsarbete har årets företagare hittat nya vägar att möta sina kunders behov.”

- Det är familjer och personer som Niklas som bär fram Kungälvs industritekniska utveckling. Man blir stolt över denna världsaktör, där riktigt hantverk och hög kvalitet med specialtillverkade fordonsverktyg plockar det ena nya globala patentet efter det andra. Otroligt imponerande, säger Miguel Odhner (s), kommunstyrelsens ordförande.

Priset till årets företagare delas ut av Företagarna. Även Kungälvs kommun var med och gratulerade. På plats vid prisutdelningen var Joakim Svensson ordförande Företagarna Kungälv tillsammans med övriga i styrelsen, Jessica Waller näringslivsstrateg och Miguel Odhner (S) kommunstyrelsens ordförande.