Välkommen till Kungälvs kommun

Vi är glada att just du vill flytta hit, eller kanske redan är här! Hoppas att du kommer att trivas och hittar dina egna smultronställen i Kungälvs kommun. Här har vi samlat information som kan vara bra att ha för dig som är ny eller funderar på att flytta hit. Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

Bibliotek

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta en bok, eller besök bibliotekets webbplats biv.se. I bibliotekskatalogen kan du dessutom reservera eller låna om böcker.

 


Mimers Kulturhus

Mimers Kulturhus ligger centralt i Kungälv och har Teater, Konsthall, Bibliotek, Kulturskola, Kulturfritidsgård samt Café. Lokalerna delas med Mimers gymnasium. Kulturhuset har särskilt fokus på barn och unga med stor verksamhet såsom Kulturskola och KultLab (kulturfritidsgård från 13 år).


Fritidsgårdar

I Kungälvs kommun finns tre fritidsgårdar som är mötesplatser dit alla ungdomar är välkomna. På fritidsgårdarna är det ungdomarnas egna intressen, idéer och nyfikenhet som formar verksamheten.


Oasen sim- och ishall

Välkommen till Oasen sim- och ishall. Du hittar oss i centrala Kungälv på Rosendalsgatan 1. Här kan du bada, åka skridskor eller fika/äta mat i vår cafeteria.


Utomhusaktiviteter

Trivs du bäst utomhus? Då står massor av aktiviteter till buds. Motionsspår, vandringsleder, parker för att nämna några. 

 

Förskola och skola

I Kungälv kan du välja mellan kommunala förskolor och fristående förskolor. Här kan du läsa om alla våra förskolor och ansöka om plats. Du kan själv ansöka om plats och räkna ut din barnomsorgsavgift.

  Sidan uppdaterades: