Oppositionsråd

Gun-Marie Daun (KD) är oppositionsråd i Kommunstyrelsen och för utskottet i bildning- och lärandefrågor. Hon är också gruppledare för Kristdemokraterna i Kungälv.

Gun-Marie bor i Komarken, har fyra vuxna barn och fem barnbarn. Hennes bakgrund är främst som musiklärare och mångsidig musikant. Hon hanterar flera olika instrument, oftast klarinett eller saxofon. Hon har också varit chef för en musikskola som hon gjorde till Göteborgs första kulturskola. Gun-Marie har också arbetat med att bygga upp ett medborgarkontor i Angered, i rollen som samhällsvägledare.

Det som driver Gun-Marie är hennes samhällsengagerade hjärta. Hon trivs som bäst tillsammans med sin stora familj. På fritiden är hon ordförande i en förening i Kungälv - Promyana - (vilket betyder positiv förändring på bulgariska). Föreningen försöker hjälpa romer från Bulgarien som tvingas tigga till sin försörjning. Föreningen arbetar både här i Kungälv och i deras hemland Bulgarien.

Hon började sitt politiska engagemang i Kungälv redan 1999 med ett uppdrag i dåvarande Socialnämnden och har sedan dess haft förmånen att axla en lång rad olika uppdrag. I dag är Gun-Marie politiker på heltid. Utöver uppdragen i Kungälvs kommun är hon distriktsordförande i Västra Götalands läns västra valkrets, ledamot i regionfullmäktige samt ordförande för Göteborgs Symfoniker.

  Sidan uppdaterades: