Krisberedskapsveckan 2020

Krisberedskapsveckan kommer att se lite annorlunda ut i år. Det blir de inte aktiviteter och fysiska möten mellan människor som tidigare. Människors egen hemberedskap är fortfarande grunden i Krisberedskapsveckan men i år hyllas också initiativ som gjort skillnad under pågående situation med coronaviruset.

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer en artist att hylla något av alla de initiativ som privatpersoner, föreningar och organisationer tar under pandemin, med en exklusiv livespelning på instagramkontot @dinsakerhet. Här kan också alla som vill skicka in en egen hyllning till något initiativ som bidrar till krishanteringen och också se andras hyllningar.

Om krisberedskapsveckan

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är initiativtagare till kampanjveckan som har genomförts sedan år 2017. Kungälvs kommun deltar i Krisberedskapsveckan för att höja medvetenheten för risker. Dessutom upplysa om vilket ansvar som finns för privatpersoner att klara sig själv i minst en vecka utan samhällets hjälp vid en kris eller samhällsstörning.

Din beredskap - så här kan du själv förbereda dig

Broschyren Om kriget eller krisen kommer

  Sidan uppdaterades: