Artscape Saga Kungälv

Kungälv ska få gatukonst! Artscape är ett konstprojekt som gör konst på bland annat husfasader. I Kungälv kommer två konstnärer att skapa målningar utifrån temat folksagor. Du kan själv bidra med dina idéer till det medskapande konstverket.

Artscape Saga 27 maj - 16 juni

Artscape Saga kommer till Kungälv! Artscape är ett gatukonstprojekt med internationella konstnärer som skapar storskaliga konstverk på bland annat husfasader. Årets tema är saga. Konstnärerna kommer att utgå ifrån folksagor från hela världen. 

Tolv kommuner har gått ihop och skapar, tillsammans med Artscape, 44 muralmålningar i Göteborgsregionen. Kommunerna är Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Vad är Artscape?

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst/gatukonst. Sedan 2014 har Artscape genomfört flera stora kulturprojekt på olika platser i Sverige.

Konstnärer från hela världen bjuds in för att tillsammans med sina svenska och lokala kollegor skapa imponerande konstverk i det offentliga rummet.

Den största delen av konsten som skapas under projekten är storskaliga permanenta väggmålningar/muralmålningar, men det förekommer även installationer, skulpturer samt konstverk skapade genom konstnärsledda workshops.

Artscape strävar efter att inspirera och skapa värdefulla konstupplevelser tillgängliga för precis alla.

Mer information hittar du på artscape.se

En målad räv av konstnären Sagie.

Sagie

En av de konstnärer som kommer att uppföra ett konstverk i Kungälv är Sagie. Konstverket med räven här ovan är ett exempel på vad Sagie tidigare gjort. Läs mer på Sagies webbplats: sagie.se 

 

Målning med kvinna i naturen.

Lily Brik

Lily Brik från Spanien är den andra konstnären som kommer att måla i Kungälv. Bilden ovan är ett exempel på vad Lily tidigare gjort. Läs mer om Lily Brik på hennes webbplats: lily.cat

 

Skicka in dina skisser och idéer!

Var med och påverka ett medskapande konstverk i Kungälv. Skicka in dina förslag på hur du vill att konstverket ska se ut till: konst@artscape.se

Senast 27 maj!

Märk mailet med "Konstverk Kungälv".

  Sidan uppdaterades: