Marstrandsfärjan

Färjetrafiken mellan Koön och Marstrand trafikeras av Marstrandsfärjan. Här hittar du information om biljettpriser, ansökningsblanketter och övrig trafikinformation som berör Marstrands färjetrafik.

Innehåll på denna sida

Biljettinformation gående resenärer
Färjeöverfart med fordon i nyttotrafik
Ansökningsblanketter fordonstrafik
Dispensansökan färjeöverfart
Ansökan om boendekort
Nissefärjan

 

Nyheter och uppdateringar

2020-08-14

Ny tidtabell från 1 september

Den 1 september byter vi tidtabell på Marstrandsfärjan. Sök din resa i Reseplaneraren eller appen Västtrafik To Go för att se hur din resa påverkas.

2020-05-15

Angående COVID-19

Vi följer utvecklingen noga med Folkhälsomyndighetens och Västtrafiks restriktioner. För Marstrandsfärjan innebär det framför allt att man visar hänsyn och håller avstånd till varandra.

Därför tar vi ombord ett begränsat antalet personer per tur. Detta antal kan skifta från tur till tur eftersom det beror på om det finns fordon ombord som ska samsas om samma utrymme.

Vi ber att man planerar sin resa noga eftersom det kan bli köer till färjan, och i vissa fall får man helt enkelt vänta på nästa tur. När det finns möjlighet kan vi lämna tidtabellen och köra extra turer.

Vi tackar för er förståelse och ser fram emot trevliga resor med Marstrandsfärjan!


2020-05-15

Ny tidtabell för sommaren!

Från och med den 1 maj  fram till den 31 augusti gäller sommartidstabellen för Marstrandsfärjan. 

 

Biljettinformation för gående resenärer


Köp enkelbiljett med appen "To Go"

Ange att du vill åka från "Marstrands färjeläge" till "Marstrandsön". Priset tur och retur är 30 kr för vuxen och 23 kr för ungdom. Priset gäller även för kontoladdning.

Köp enkelbiljett hos ombud eller i biljettautomat

Du kan även köpa biljett i kiosken vid färjeläget eller i biljettautomaten. Priset för vuxenbiljett är 33 kronor, och 25 kronor för en ungdomsbiljett. Stämpla din biljett innan du går ombord på färjan.

Information om andra typer av biljetter finns på Västtrafiks webbplats.

Gruppbiljett

För att underlätta om ni är en grupp som ska resa med färjan kan ni beställa biljetterna i förväg. Priset blir dock detsamma. Använd gärna ansökningsblanketten beställning av gruppöverfart (pdf).

 
Färjeöverfart med fordon i nyttotrafik

Endast fordon i nyttotrafik får överföras till Marstrandsön. I reglementet kan du läsa vilken nyttotrafik som är behörig. Taxan för Marstrands hamnområde reviderades 2020 och indexregleras varje år. Här kan du läsa taxan för Martstrands hamnområde i sin helhet (pdf).

 

Ansökningsblanketter för fordonstrafik

 

Ansökan om färjeöverfart

Fyll i och skicka in ansökan om specialöverfart (pdf). Om du får överresan beviljad får du en faktura med posten.

Ansökan om rabattkort

Fyll i och skicka in ansökan om rabattkort för färjeöverfart med fordon i nyttotrafik (pdf). Om du får överresan beviljad får du en faktura med posten.


Dispens för färjeöverfart

Du kan i undantagsfall få dispens för färjeöverfart med fordon i nyttotrafik efter ordinarie tider.

Ordinarie tider

Vintertid, 16 augusti till 14 juni

Måndag-fredag från kl. 06:07, med återresa till Marstrandsön senast kl. 18:15. 
Lördag från kl. 06:07, med återresa senast kl. 14:15.

Sommartid, 15 juni till 15 augusti

Måndag-lördag från kl. 06:07 med återresa från Marstrandsön senast kl. 11:30

Tider vid beviljad dispens

Gäller färjeöverfart med fordon under sommarperioden 15/6 – 15/8

Måndag-fredag, från kl. 06:07, med återresa senast kl. 18:15
Lördag från kl. 06:07, med återresa senast kl. 14:15

Dispensansökan

Fyll i och skicka in ansökan om dispens för färjeöverfart med fordon (pdf). Du betalar en avgift för din ansökan. Om du får beviljat en dispens får du en faktura med posten.


Boendekort


Folkbokförd på Marstrandsön

Du som är folkbokförd på Marstrandsön kan ansöka om boendekort för Marstrandsfärjan. Du kan max ansöka om 2 stycken boendekort per år. Fyll i och skicka in ansökan om boendekort för folkbokförd på Marstrandsön (pdf). Om du får beviljat ett boendekort får du en faktura hemskickad.

Fastighetsägare och säsongsboende på Marstrandsön

Du som är fastighetsägare eller säsongsboende på Marstrandsön kan ansöka om boendekort för Marstrandsfärjan. Fyll i och skicka in ansökan om boendekort för säsongsboende (pdf). Om du får beviljat ett boendekort får du en faktura hemskickad.

Nissefärjan

Färjan Nisse är vår reservfärja men den används också för entreprenadarbeten. Vid stora evenemang på Marstrand trafikerar Nisse parallellt med Lasse-Maja. För bokning och ytterligare information kontakta samordnare för Marstrandsfärjan. 

  Sidan uppdaterades: