Ett samtal om det fria ordet

Yttrandefriheten i Sverige och världen.

28 september, kl. 18.00, Biblioteket, Mimers Kulturhus

Yttrandefrihetsfrågor har blivit alltmer brännande de senaste åren. Hat och hot i sociala medier, koranbränningar och kommunpolitiker som stoppar sagostunder på biblioteken är bara några exempel som illustrerar frågans angelägenhet i Sverige. 28 september bjuder Kungälvs bibliotek in till ett seminarium för att diskutera yttrandefriheten och värdet av det fria ordet. Vilka gränser och villkor har egentligen yttrandefriheten och hur ser hotet mot den ut i Sverige och världen idag? Hur vi kan mobilisera oss för att värna och utveckla det fria ordet?

Medverkar gör Henrik Gundenäs, översättare, kulturskribent och redaktör för Fronesis nr. 78–79 om yttrandefrihet, Kadir Meral, författare, krönikör, statsvetare och komiker, samt Karin Henriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Kungälvs-Posten som samtalsledare.

Detta är en del av bibliotekets projekt Fängslad litteratur. Under hösten kommer projektet att lyfta frågor kring yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och demokrati med hjälp av evenemang, en utställning och en ny litteratursamling. Välkommen!

Arrangör: Kungälvs kommun

Information

  • Plats: Biblioteket, Mimers Kulturhus
  • Datum 28 september, kl 18:00