Europeiska Mobilitetsveckan 2021

Årets tema är "Hållbar mobilitet - sunt och tryggt". Flera av aktiviteterna som arrangeras i kommunen har fokus på trafiksäkerhet och rörlighet för fysisk och psykisk hälsa.

Program under mobilitetsveckan


16 september klockan 15:00 — 19:00, Västra Parken

Cykelservice & Tipspromenad

  • Välkommen på gratis cykelservice i Västra parken där du får hjälp med enklare åtgärder för din cykel. Andra åtgärder som reparationer sker till självkostnadspris.

  • Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) är på plats och svarar på frågor om trafiksäkerhet, regler för elsparkcyklar, trafiksäkerhet för barn, hjälmar och mycket mer. Besök också NTF:s cykelhjälmutställning och hitta din favorithjälm.

  • Prova på el-cykel, el-lastcykel och delta i tipspromenad med fina priser!

  • Prata hållbart resande med Trafik Gata Park och fråga oss om hur vi jobbar i kommunen!

 

20 september

Cykelkurs för skolan

Som en del av satsningen "Säker cykling" kommer NTF och kommunen besöka en skola och hålla i cykelkurs för årskurs 4. Kursen består av en teorilektion och en praktisk övning där barnen får använda sina egna cyklar.

 

21 september tisdag morgon, centrala Kungälv

Goodiebags till hållbara resenärer

Res hållbart och få en goodiebag! Under tisdag morgon står vi på flera platser i centrala Kungälv och delar ut "goodiebags" till dig som cyklar, går eller åker kollektivt.

Vi vill tacka dig som väljer att resa hållbart, så ta bussen, cykeln eller gå denna morgon så finns det chans att du får en goodiebags på väg till arbetet eller skolan.

 

22 september klockan 17:00 — 20:00, Kungälv/Ytterby

Guidad Cykeltur

Följ med på en cykeltur genom Kungälvs historia! På färden stannar vi till på många ställen som har haft en avgörande betydelse i Kungälvs historia och tittar närmare på de spår som finns kvar idag. Vi kommer följa i spåren av kungar, munkar, industriarbetare, vikingar och många fler. Kommunens kunniga kultursekreterare Andreas Antelid guidar er genom historien.

Turen är cirka 11 kilometer lång och går genom både Kungälv och Ytterby, både på cykelbanor och mindre bilvägar. Turen är gratis men föranmälan krävs, max 15 personer kan delta.

Anmäl dig genom att maila kristina.hellstrom@kungalv.se. Vi bjuder på kaffe, te och smörgås efter cykelturen. Vi samlas med egna cyklar bredvid kiosken vid Bohus fästning klockan 17:00 och avslutar turen vid Oasen i Kungälv.


Mer om mobilitetsveckan

Du kan läsa mer om evenemanget i Sverige och Europa på Trafikverkets, och Mobilityweeks hemsida.

Information