Flower District

Hanna Kastl-Lungberg från Tjuvkil ställer ut sina konstverk som inspirerats av hennes resor till Los Angeles.

13 augusti - 27 augusti, Mimers Konsthall

Flower District - Färger och former från ett avlägset hem

Hanna Kastl-Lungberg är en visuell konstnär och designer från Tjuvkil med ett färgstarkt och lekfullt uttryck. När hon inte arbetar digitalt med mönster och illustrationer tecknar och målar hon på alla typer av ytor. Nästan all Hannas konst har influenser från Los Angeles och är inspirerad av saker hon sett eller upplevt där.

Hanna landade i LA för första gången i september 2017, efter att hon valt att åka dit själv på en inspirationsresa. LA var ännu bättre än Hanna hade föreställt sig och hon föll direkt för alla färger, naturen, arkitekturen, och den generella kreativa atmosfären som var så annorlunda från hemma i Sverige. Något som Hanna var särskilt fascinerad av var stadens växtlighet; alla fantastiska blommor men framförallt alla palmer i olika storlekar och former.

Efter att ha spenderat sammanlagt över ett år i LA skapade sig Hanna ett liv där, som hon har tvingats att delvis lämna bakom sig sedan pandemin bröt ut. Istället har hon suttit i sin lägenhet på Hisingen och dagdrömt om att en dag kunna återvända vilket har resulterat i ett antal verk inspirerade av minnen och bilder från sitt andra hem.

Nu ställer hon ut sina verk på Mimers Konsthall!

Arrangör: Kungälvs kommun

Information

  • Plats: Mimers Konsthall
  • Datum 13 augusti - 27 augusti, kl 10:00 - 16:00