Påsklov

Mimers påsklov erbjuder i år aktiviteter både digitalt och utomhus. Missa inte vandringarna med en äkta arkeolog som lär dig allt om Kungälvs historia. Dessutom finns pysselpåsar att hämta på Mimers Kulturhus!

Digital tipspromenad

Bibliotekets digitala tipspromenad. Hela påsklovsveckan. Logga in med QR-koden och svara på frågorna i formuläret. Gå gärna en promenad samtidigt. Vi lottar ut bokvinster bland alla som är med!

QR-kod

 

Vårpyssel

Ateljén delar ut pysselpåsar att ta med hem. Hämta din påse i entréhallen måndag till fredag klockan 9-17. 

 

Bokjakt

6-8 april 10.00-16.00

Leta efter gömda böcker i Kungälv. Först på plats får boken!

Ledtrådarna läggs upp på Kungälvs biblioteks sociala medier. Ta gärna hjälp av en vuxen för att se inläggen på Facebook (Kungälvs bibliotek) eller Instagram (@kungalvsbibliotek). För dig på låg- och mellanstadiet.

 

Leta efter spår av Kungälv*

7 april 11.00-11.45

På och runt Klosterkullen i Ytterby finns spår av den medeltida staden Kungahälla. Vi upptäcker spår och pratar om hur den gamla medeltidsstaden kan ha sett ut.

Ålder: 9-12 år

Samling vid Klosterkullen, Ytterby. Begränsad möjlighet till parkering.

 

Upptäck staden vid fästningen*

7 april 13.00-13.45

När man flyttade vår stad till Fästningsholmen fick den heta Kongelf. Vi upptäcker det gamla Kongelf och pratar om hur det kan ha sett ut. Vi promenerar också till gamla torget för att titta på det som skulle bli nästa steg i Kungälvs historia.

Ålder: 9-12 år

Samling vid Fästningsholmen (kiosken).

 

Vi förhåller oss till aktuella restriktioner.

*Anmälan: anmalan.biblioteket@kungalv.se

Information

  • Datum 6 april
  • Telefon: 0303-23 82 10