RestFest med öppet hus i sopsugen Kongahälla

Välkommen till öppet hus för hela familjen på sopsugen i Kongahälla och få en bättre inblick i hur en sopsugsanläggning fungerar. Årets tema är Rest-Fest. Vi halloween-pysslar med gamla förpackningar, lokala matinspiratören Mikael Jokinen från Gustus Gastrobar lagar mat på rester och vi bygger kakfat av gammalt porslin. Det finns något för alla!

26 oktober klockan 11.00–14.00. Sopsugen Kongahälla

Kungälvs kommun bjuder på höstfika med svinn-tema. 

Program

Matlagning i RestFest-anda. klockan 11.00–14.00

Kungälvskrögaren Mikael Jokinen från Gustus Gastrobar demonstrerar hur du kan laga en höstig grönsakssoppa av matrester och sådant som ofta hamnar längst in i kylskåpet. Kom och smaka!

Halloweenpyssel

Hållbart pyssel för stora och små. Låt gamla förpackningar återuppstå!

Gör ditt egna kakfat i vår skaparverkstad

Låt kreativiteten flöda och skapa ett våningsfat till dina kakor. Porslin skänkt från Idrottens secondhand och material finns på plats, du får såklart ta med eget porslin. 

Öppet hus på sopsugen

Är du nyfiken på att se hur sopsugsanläggningen ser ut inuti och hur den fungerar? Envac välkomnar dig på guidad visning inne i terminalen. 

Naturskyddsföreningen gästar

Delta i naturskyddsföreningens hållbarhets-quiz och vinn fina priser. Lär dig mer om föreningens avfallssmarta kampanj, inspireras av miljövänliga städtips och besök TaGe.

Samlaren - släng ditt farliga avfall här

Samlaren har fått nytt utseende, passa på att slänga smått farligt avfall och småelektronik. 

Information

  • Plats: Sopsugen Kongahälla
  • Datum 26 oktober