Trollbunden

En del kanske tror att folktro är något som endast tillhör det förflutna, men sällan har väl en genre varit lika populär och omtalad som folktron är idag.

31 januari - 28 februari, Konsthallen. Visning 4 februari klockan 11.00 - 15.00. Utställningen följer i övrigt bibliotekets öppettider.

I de flesta kulturer finns trosföreställningar som faller utanför de officiella religionernas eller de naturvetenskapliga ramarna. Det kan vara föreställningar eller tro på övernaturliga väsen, trolldom, skrock, folkmedicin, vardagsmagi och andra övernaturliga företeelser.

En del kanske tror att folktro är något som endast tillhör det förflutna, men sällan har väl en genre varit lika populär och omtalad som folktron är idag. Aldrig förr har vi varit så vetenskapligt upplysta och aldrig förr har vi haft lika lätt att få tillgång till forskning och kunskap. Ändå gror längtan efter berättelser om det okända, det oförklarliga och det bortglömda.

Trollbunden är en turnerande utställning om folktro, övernaturliga väsen, magiska platser, sägner och berättande. Anpassad för barn 9 - 12 år.

Arrangör: Kungälvs kommun

Information

  • Datum 31 januari - 28 februari, kl 10:00 - 16:00