Ung kultur möts-festival

Ung kultur möts (UKM) är en festival och mötesplats för kreativa unga. Om du är mellan 13 och 25 år har du möjlighet att ställa ut i en proffsig konstställning eller uppträda fem minuter på scen! Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen. Anmäl dig som deltagare idag!

Välkommen på UKM-festival i Kungälv!

För deltagare börjar festivalen ca kl 11:00. Publik är välkomna kl 15:00.

Hur kan jag delta på festivalen?

Du kan anmäla dig som scendeltagare, utställare eller crew. Delta solo eller som grupp. (Du kan anmäla dig som flera roller)

Utställning

Gör du smycken? Målar du tavlor? Drejar du krukor? Slöjdar du fiskedrag? Vad du än skapar får du möjlighet att visa det i ett schysst utställningssammanhang. Under festivaldagen får du hjälp att hänga/ställa ut din konst inför invigningen där publiken välkomnas!

Scen

Dags att uppträda med bra ljud och snyggt ljus. Scenen är din i fem minuter, oavsett om du vill spela, dansa, slå volter eller lösa Rubiks kub. Under festivaldagen får du chans att testa ditt nummer på scen och prata med teknikerna för att förbereda dig innan du möter publiken!

Crew

Genom att vara crew så är du med och jobbar och hjälper till på festivalen. Var med och skapa en upplevelse som är värd att minnas. En grym erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint i ditt CV.

Från hemstaden till riksfestivalen

Börja med att anmäla dig till festivalen i din hemkommun. Efter det kan du bli en av deltagarna som får representera din lokala festival på regionfestivalen i Skara 10-11 maj. Där får du möta andra unga från hela Västra Götalandsregionen i olika workshops och en större publik. Därefter kan du få chansen att representera din region på riksfestivalen i Bengtsfors/Dalsland, Västra Götaland 7-9 juni 2024.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig till UKM-festivalen på UKM.se.

När du har anmält dig kommer du att få mer information om festivalen. Anmäl dig senast 18 februari!

Du är såklart med och deltar i hela festivalprogrammet om du anmäler dig.

Har du frågor?

Har du några frågor om upplägget så hör du av dig till Marion eller Lisa på Kultlab.

Marion Hellgren, Kultlab
0722-01 29 83 
marion.hellgren@kungalv.se

Lisa Säll, Kultlab
0722-07 74 69 
lisa.sall@kungalv.se

Information

  • Plats: Trollhättevägen 4, 442 34 Kungälv
  • Datum 3 mars, kl 15:00 - 18:00