Sommar i Kungälv

Sommaren i Kungälv har mycket att erbjuda kommunens unga. Upptäck din nästa favoritbok, eller utveckla dig själv i kulturskolans dagläger och kurser eller besök något av kommunens utflyktsmål.

Innehåll på sidan

Sommar med kulturskolan

Kungälvs kulturskola erbjuder gratis kurser och läger inom en mängd spännande och kreativa områden. Du behöver inga förkunskaper med undantag för stråk- och blåslägren. Lunch ingår ej men det går bra att ta med egen. Sista ansökningsdag är 9 juni.

Anmälan till kulturskolans sommarkurser och läger 

För att ansöka till en kurs behöver barnets vårdnadshavare registrera ett konto i kulturskolans kursplattform och lägga till barnet som ansökan gäller. 

Läs mer om att registrera nytt konto i kulturskolans kursplattform

Kulturskolans sommarutbud

Sommar med biblioteket

Kungälvs kommun har flera olika bibliotek som du kan besöka för att plugga, surfa, läsa tidningar och låna böcker. Under sommarmånaderna har biblioteket särskilda öppettider.

Läs böcker i din mobil eller surfplatta med Bibblix

Ladda ner bibliotekets app för att läsa böcker i din mobil eller på surfplattan helt gratis. Appen passar alla barn, från nybörjarläsare till bokslukare.

Om Bibblix

Bibblix i Apple app store för IOS

Bibblix i Google Play för Android

Sommarboken på biblioteket

Börja sommarlovet med att låna böcker på biblioteket! Långa en sommarboksväska med massor av bra boktips. Årets tema är "Bland hjältar och väsen". Du får en gratis väska att lägga böckerna i och i slutet av sommaren får du en bok av biblioteket. För barn i åldern 7-12 år. 

Du kan hämta din sommarboksväska dessa dagar och tider:

Kungälvs bibliotek
Drop in mellan klockan 10:00 och 15:00.

  • 14 juni
  • 15 juni
  • 16 juni
  • 16 augusti
  • 17 augusti
  • 18 augusti

Ytterby bibliotek

  • 14 juni från klockan 11 till 16.
  • 15 juni från klockan 10 till 15.

Näridrottsplatser och aktivitetsytor

Våra näridrottsplatser och aktivitetsytor uppmuntrar till spontanidrott och lek. De är öppna för alla oavsett ålder och tid.

Om näridrottsplatser och aktivitetsytor

Badplatser

Oavsett om du gillar att dyka från klippor, känna sand under fötterna eller simma i en varm pool finns det i Kungälvs kommun bad som passar alla.

Om kommunens badplatser

Havskajakpaddling i skärgården

Marstrandsskärgården lämpar sig väldigt bra för både längre och kortare kajakturer. Det oräkneliga antalet öar och skär gör att du kan vara ute i många dagar utan att behöva återkomma till samma plats igen.

Om våra kajakleder i skärgården

Fästningar i Kungälv

Kungälvs kommun är unik med sina båda fästningar Bohus och Carlsten, som ger karaktär och vittnar om en lång historia.

Besök Bohus fästning.

Besök Carlstens fästning.

  Sidan uppdaterades: