Sommarlov i Kungälv

Äntligen sommar! Även i år finns ett sommarlovsprogram fullspäckat med aktiviteter och utflykter för alla.

I sommarlovsprogrammet kan du läsa om onsdagsutflykter, dagläger, vildmarksläger och olika föreningsaktiviteter såsom ridning, golf och friidrott.

Aktiviteterna vänder sig till dig som går i skolår 4-9 och de flesta är gratis att delta i.

Sommarlovsaktiviteterna arrangeras av ungdomsarbetare på enheten Trygga Ungdomsmiljöer, pedagoger från kulturenheten och biblioteken i Kungälvs kommun. Även några föreningar är med och erbjuder aktiviteter.

 

Onsdagsutflykter
Under sommaren finns fem olika onsdagsutflykter som du kan vara med på. Du kan bland annat följa med till Ullared, havsfiskeutflykt och High Adventure. Utflykterna är för dig som är född mellan 2003-2006.

För mer information och anmälan till onsdagsutflykter

  

Radioverkstad

Är du nyfiken på podcast och radiovärlden? Följ med till en radiostudio i Göteborg och prova på hur man skapar ett radioprogram, podcast med mera. Vi skapar egna ljudfiler med inslag av egna röster och ljudeffekter.

För mer information och anmälan till Radioverkstad

 

Sommarturnén

I sommar rullar fritidsgårdarna ut på sommarturné! Vi kommer till Kärna och Romelanda med femkamp, bumperballs och härligt sommarhäng!

För mer information om Sommarturnén

 

Vildmarksläger

Följ med på ett spännande och härligt friluftsäventyr i Vättlefjäll! Där tillbringar vi två dagar bland skog och sjö.

 För mer information om Vildmarksläger

 

Dagläger på Mimers Kulturhus

Dagläger på Mimers Kulturhus är för dig som är intresserad av t.ex. teckning, teater, dans, och film. Du som under läsåret 18/19 går i årskurs 4, 5, 6, 7, 8 och 9 kan söka. Observera att det kan vara olika årskurser som kan gå olika kurser. Läs mer under varje aktivitet!

Ingen förkunskap krävs (förutom på Stråklägret) och det är gratis. Efter att du tackat ja till din plats är anmälan bindande. Ett urval kommer göras om många anmäler sig.

Det är gratis att delta och vi bjuder på lunch. Detta är möjligt tack vare att Kungälvs kommun även i år fått ett sommarlovsbidrag från Socialstyrelsen. Syftet med denna satsning är att skapa meningsfulla och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

Läs mer om dagläger

  

Sommar på bibblan

Populära Sommarboken är tillbaka på Mimers! Kom och prata böcker, gå på Skrivarverkstad och tävla i olika bokgrenar! För dig mellan 8-12 år.

Läs mer om sommar på bibblan

 

Föreningsaktiviteter

Testa på nya föreningsaktiviteter eller bli ännu bättre! Välj mellan fotboll, golf, bangolf,  ridning och friidrott. 

Läs mer om idrottsföreningarnas aktiviteter och hur du gör din anmälan

  Sidan uppdaterades: