Tillsammans med andra

Att träffa andra och umgås är en viktig del av ett hälsosamt liv. Här kan du ta del av aktiviteter för äldre som anordnas av Kungälvs kommun.

Allsång och underhållning i Kungälvsparken 18 maj

Välkommen till allsång i Kungälvsparken tillsammans med bandet Refräng & Co den 18 maj, klockan 15.00. Anmälan görs senast 12 maj till projektledare Carolina Gustavsson via mejladress carolina.gustavsson@kungalv.se eller till telefonnummer 0725-84 96 94.

Streaplers i Kungälvsparken 15 juni

Kom till Kungälvsparken och se Streaplers spela den 15 juni 2022, klockan 15.00. Anmälan görs senast 9 juni till projektledare Carolina Gustavsson via mejladress carolina.gustavsson@kungalv.se eller till telefonnummer 0725-84 96 94.

Seniorcaféer

I kommunen finns två seniorcaféer där du som är senior är välkommen att umgås, fika och delta i olika aktiviteter. Du kan läsa mer om seniorcaféerna samt ta del av aktuellt aktivitetsschema på deras webbsida.

Läs mer på seniorcaféernas webbsida.

Rörelse tillsammans - kostnadsfria rörelseaktiviteter våren 2022

Du har väl inte missat att Kungälvs kommun genomför en rad kostnadsfria rörelseaktiviteter tillsammans med Friskis&Svettis och Active Kungälv under våren 2022? För att delta behöver du bara anmäla dig till de aktiviteter du tycker låter intressanta. 

Läs mer om aktiviteterna och hur du anmäler dig till dem. 

Seniorgym

Här kan du läsa mer om vårt fina utegym i Älvparken.

Vän till Vän

Vän till Vän är en ideell verksamhet med syfte att skingra ensamhet och bidra till social gemenskap mellan människor. Frivilliga personer gör en insats för våra äldre och bidrar med till exempel:

  • Besöka ensamma äldre som bor i eget boende
  • Besöka våra Träffpunkter och delta i deras aktiviteter
  • Ordna eller delta vid resor och utflykter
  • Driva studiecirklar inom efterfrågade områden
  • Vara följeslagare vid enstaka ärenden

Kontakt

Har du frågor kontakta oss på telefon 0303–23 98 48.

Vill du bli en Vän till en Vän? Läs mer under Vill du hjälpa till?

  Sidan uppdaterades: