Funkisfestivalen 2023

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. 2023 är första gången som Kungälv deltar som medlemskommun i Funkisfestivalen.

Funkisfestivalen är också en folkfest med mycket glädje och delaktighet. Showen innehåller både sång och dans. Finalen kommer att vara i juni 2023. Arbetet med Funkisfestivalen pågår hela året och många människor är involverade på olika sätt. 

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd upplevelse för både deltagare, publik och sponsorer.

Deltävling på Mimers hus teater 

Deltagarna sjunger en låt/cover eller egenskriven låt i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. I Kungälv sker deltävlingen 23 februari 2023 på Mimers hus teater. Då utses en vinnare som åker till Stockholm och deltar i en semifinal och eventuellt i riksfinalen i Stockholm.

Här finns länken för att boka biljetter till arrangemanget.

Det är föreningen Funkisglädje som ligger bakom Funkisfestivalen. Här kan du läsa mer om Funkisglädje

Bildstöd om Funkisfestivalen

Har du frågor, kontakta

Helena Niklasson
Telefon 0761198772
E-post: helena.niklasson@kungalv.se

Helena Ekdahl
Telefon: 0730745390
E-post: helena.ekdahl@kungalv.se

  Sidan uppdaterades: