Funkisfestivalen 2023

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service). 2023 är första gången som Kungälv deltar som medlemskommun i Funkisfestivalen.

2023 deltar Kungälv för första gången i den här tävlingen som pågår hela året och engagerar många människor runt om i landet. Funkisfestivalen betyder att personer med funktionsnedsättning uppmärksammas samtidigt som tävlingen bjuder på en minnesvärd upplevelse för deltagare, publik och sponsorer.

Vidare till final och ska sjunga på nationaldagen

I Kungälv hölls en spännande deltävling på Mimers hus teater i vintras där Aleksandra Hyltsé utsågs till vinnare och fick chansen att representera Kungälv i semifinalen i Stockholm. Där tog hon en av platserna i finalen som kommer att hållas på Stockholm Waterfront congress center den 19 juni 2023. Det är också klart att hon kommer sjunga sitt bidrag "Addicted to you" vid kommunens firande av nationaldagen den 6 juni på Fästningsholmen.

Om du vill se hur det går för Aleksandra och de andra deltagarna i Funkisfestivalen kan du kika in på deras Youtube-kanal och ta del av den fantastiska energi och glädje som denna tävling sprider.

Funkisfestivalen i Kungälv på Instagram

På Funkisfestivalen i Kungälvs Instagramkonto kan du följa sångarna och arbetet bakom Funkisfestivalen.

Funkisfestivalen i Kungälv på Instagram

Har du frågor om Funkisfestivalen, kontakta:

Helena Niklasson
Telefon 0761198772
E-post: helena.niklasson@kungalv.se

Helena Ekdahl
Telefon: 0730745390
E-post: helena.ekdahl@kungalv.se

  Sidan uppdaterades: