Vad du kan bidra med

Det finns flera möjligheter för privatpersoner att hjälpa de nyanlända som kommer till Kungälv. Vi behöver hjälpas åt för att lösa uppdraget som staten gett oss. Kommunen kan inte ensam hitta boenden för alla nyanlända utan behöver hjälp från de goda krafterna i Kungälv!

Det finns många insatser du kan göra för att hjälpa de flyktingar som kommer till Kungälv. Det behövs bland annat fler gode män, familjehem och kontaktpersoner.

Många vill även skänka kläder, möbler och leksaker. Kungälvs kommun ordnar inga egna insamlingar men samarbetar med en rad frivilligorganisationer. Kontakta alltid organisationerna innan du lämnar kläder eller saker för att se vad de har behov av. 

Gåvor

Många hör av sig till oss och vill skänka kläder, möbler och leksaker till flyktingar. Kungälvs kommun har ett tätt samarbete med en rad frivilligorganisationer. Här kan du se vilka organisationer som vi samarbetar med. Kontakta alltid organisationerna innan du lämnar kläder eller saker för att se vad de har behov av.

Familjehem

Vi behöver familjer eller personer som kan ta emot ensamkommande barn och unga i sitt hem, under en kortare eller längre period.  Här kan du läsa mer om familjehem för ensamkommande.

Bli god man

Det behövs fler gode män för ensamkommande barn. Om du är intresserad av att bli god man kan du anmäla ditt intresse till överförmyndarnämnden. Du når dem genom Kungälvs kommuns kundcenter, telefon 0303-23 80 00. Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara god man för ensamkommande barn.

  Sidan uppdaterades: