Vad du kan bidra med

Det finns flera möjligheter för privatpersoner att hjälpa de nyanlända som kommer till Kungälv. Vi behöver hjälpas åt för att lösa uppdraget som staten gett oss. Kommunen kan inte ensam hitta boenden för alla nyanlända utan behöver hjälp från de goda krafterna i Kungälv!

Det finns många insatser du kan göra för att hjälpa de flyktingar som kommer till Kungälv. Det behövs bland annat fler gode män, familjehem och kontaktpersoner.

Många vill även skänka kläder, möbler och leksaker. Kungälvs kommun anordnar inga egna insamlingar men samarbetar med en rad frivilligorganisationer. Kontakta alltid organisationerna innan du lämnar kläder eller saker för att se vad de har behov av. 

Gåvor

Många hör av sig till oss och vill skänka kläder, möbler och leksaker till flyktingar. Kungälvs kommun har ett tätt samarbete med en rad frivilligorganisationer. Här kan du se vilka organisationer som vi samarbetar med. Kontakta alltid organisationerna innan du lämnar kläder eller saker för att se vad de har behov av.

 

Familjehem

Vi behöver familjer eller personer som kan ta emot ensamkommande barn och unga i sitt hem, under en kortare eller längre period.  Här kan du läsa mer om familjehem för ensamkommande.

 

Hyra ut boende

För att kunna klara av det åtagande vi har till Migrationsverket, behöver vi fler boenden för nyanlända. Har du ett boende eller en fastighet och kan tänka dig att hyra ut till kommunen under en längre tid?  Fyll i formuläret Hyr ut ditt boende och skicka in så hör vi av oss. Vi ser gärna att du kan hyra ut under minst två år eller löpande tid med uppsägning.

 

Bli god man

Det behövs fler gode män för ensamkommande barn. Om du är intresserad av att bli god man kan du anmäla ditt intresse till överförmyndarnämnden. Du når överförmyndarnämnden via Kungälvs kommuns kundcenter, telefon 0303-23 80 00. Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara god man för ensamkommande barn.

 

  Sidan uppdaterades: