Våra samarbetspartners

Kungälvs kommun samarbetar med flera frivilligorganisationer när det gäller flyktingmottagandet. Här hittar du kontaktuppgifter till dem.

FRG – frivilliga resursgruppen

FRG bistår kommunen med frivilliga på flyktingboenden, till exempel med att iordningställa anläggningarna eller med vakter under nätter.

Kontakt
E-post: bohus@civil2.se

Röda Korset

Röda Korset tar emot och säljer bland annat kläder och skor. Röda Korset samlar inte in och skickar ut kläder till katastrofområden i världen eller till flyktingboenden här hemma. Klädpolicyn i organisationen går istället ut på att omvandla kläder till pengar för att bidra till hjälpinsatser. Läs mer på Röda korset i Kungälvs webbplats (extern länk)

Kontaktperson: 
Göran Oskarsson
E-post: seleco@telia.com
Telefon: 0708 - 391118

Svenska Kyrkan

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkan i Kungälv(extern länk)

Kontaktperson
Ingela Lönn
E-post: ingela.lonn@svenskakyrkan.se
Telefon: 0303 - 37 70 33

Rädda barnen

Om du vill bli volontär och hjälpa nyanlända kan du kontakta Rädda barnen i Kungälv. Du kan bland annat hjälpa till med läxor och samtalsgrupper. Det kan också vara något annat som du själv tror kan intressera nyanlända. Här kan du läsa mer om Rädda barnen i Kungälv(extern länk)

Kontaktperson
Mia Ottosson
E-post:   styrelseRB@hotmail.com

Fredsrörelsen i Kungälv

Fredsrörelsen i Kungälv anordnar tillsammans med Equmeniakyrkan hjälp med läxläsning på alla boenden för ensamkommande flyktingbarn i Kungälv. Om du är intresserad av att bli "läxhjälpare", kontakta Fredsrörelsen i Kungälv.

Kontaktperson
Lars-Olof Olsson
E-post: bloo@telia.com

Equmeniakyrkan

På Mötesplatsen varje torsdag klockan 18–20 kan du spela spel och fika, prata svenska, få hjälp med läxor, sticka i vår handarbetshörna, spela gitarr eller bara hänga.

Till mötesplatsen är alla välkomna! Hit kommer de unga ensamkommande, kommunplacerade familjer som nyss kommit till Kungälv eller grannar från Komarken. Dessutom kommer volontärer i alla åldrar och fler och fler hittar hit! Mötesplatsen är ett samarbete mellan Equmeniakyrkan, Rädda Barnen, Läxhjälparna och Kungälvs Fredsförening.

Equmeniakyrkan i Kungälv anordnar också, tillsammans med Fredsrörelsen i Kungälv, hjälp med läxläsning för ensamkommande flyktingbarn i Kungälv. Om du är intresserad av att bli "läxhjälpare", kontakta Fredsrörelsen i Kungälv.

Här kan du läsa mer om Equmeniakyrkan i Kungälv(extern länk)

Kontaktperson
Elisabeth Denison, diakon
E-post: diakon.equmeniakyrkan.kungalv@gmail.com

  Sidan uppdaterades: