Boendeinspiration: Anita stortrivs på Kvarnkullen

Att flytta till ett seniorboende var aldrig en självklarhet för Anita Aldhammar. Men tack vare en dotter som vågade ställa en obekväm fråga och Anitas tid i bostadskön så har hon idag ett nytt drömhem.

Det är inte svårt att förstå varför Anita stortrivs i det natursköna området på Kvarnkullen. Med vacker natur och den gamla kvarnen som granne har hon samtidigt bara en kort promenad till Kongahälla Centers stora utbud av affärer och tjänster. Men det var inledningsvis med ett visst motstånd som Anita närmade sig tanken om att flytta till ett seniorboende, berättar hon.

– Jag har en dotter som arbetar utomlands och hon har en förmåga att ta upp allvarliga saker när hon sitter bredvid mig i bilen. Vid ett tillfälle sa hon: Mamma, hur länge har du tänkt att bo här ute? Jag tycker att du borde fundera på att flytta.

Ny bostad och gemenskap

Anita blev stött av dotterns påpekande men när hon senare diskuterade saken med sin syster så höll även systern med om att det var dags att flytta från det stora huset Anita tidigare bodde i. När tanken hade fått landa hos Anita började hon titta på hyreslägenheter. Av en slump visade det sig att hon redan hade ställt upp sig i bostadskö hos Förbo flera år tidigare. Detta visade sig vara väldigt fördelaktigt för när hon sökte lägenhet på Kvarnkullen fick hon en direkt.

Men hon fick då inte bara en ny lägenhet utan även en helt ny gemenskap. I bostadsområdet på Kvarnkullen finns nämligen en inbjudande och välbesökt samlingslokal som har blivit en given träffpunkt för många av hyresgästerna. Där blir det allt från förmiddagskaffe till högtidsfiranden.

Det råder ingen tvekan hos Anita om vad hon vill säga till den som kanske tvivlar inför att flytta.
– Jag förstår inte varför man inte skulle göra det, det är bara plus!

  Sidan uppdaterades: