Teckenspråksfilmer

Teckenspråksfilmerna innehåller övergripande information om sex områden av kommunens verksamhet: Arbete, Bygga och bo, Kultur och fritid, Kommun och politik, Omsorg och stöd, Trafik och gator samt Skola och barnomsorg.

Länkar till alla teckenspråksfilmer finns samlade på den här sidan, men du kan också hitta länkar till filmerna från informationssidor på nya kungalv.se.


Teckenspråksfilmer

Arbete »
Den här filmen handlar om vilka olika sorts jobb det finns i Kungälvs kommun och hur du söker lediga tjänster. 

Bygga och bo »
Den här filmen handlar om reglerna för bygglov, hur soporna ska sorteras, hur du kan få tips om att spara energi och varför vi bör cykla mer.

Kommun och politik »
I den här filmen berättar vi hur Kungälvs kommun styrs och är organiserad, kommunens ekonomi och hur man överklagar beslut. 

Omsorg och stöd »
I den här filmen berättar vi om vilket stöd som äldre och personer med funktionsnedsättning kan få, och hur man kan få hjälp om det är problem i familjen. Vi berättar också om olika sorters ekonomisk stöd. 

Trafik och gator »
I den här filmen berättar vi om kollektivtrafiken, parkeringsregler och vad som gäller för snöröjningen på trottoarer. 

Uppleva och göra »
Den här filmen handlar om vad man kan göra på fritiden i Kungälv. Vi berättar om biblioteken, sporthallarna, museerna och naturområdena. 

Skola och barnomsorg »
Den här filmen handlar om barnomsorg och skolor. Vi berättar om förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenundervisningen. 

  Sidan uppdaterades: