Teckenspråk - Uppleva och göra


Den här filmen handlar om vad man kan göra på fritiden i Kungälv. Vi berättar om biblioteken, sporthallarna, museerna och naturområdena.

Bibliotek

Det finns fem bibliotek i kommunen. Kungälvs bibliotek är det största och ligger i Mimers kulturhus mitt i centrala Kungälv. De övriga fyra biblioteken finns i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby.

Vill du veta mer om biblioteken kan du ringa till Kungälvs bibliotek på telefon 0303-23 82 10. Biblioteket har också en egen webbplats där du bland annat kan låna eller reservera böcker. Webbplatsen heter Biv.se.


Idrottsanläggningar

Det finns flera idrottsanläggningar i Kungälvs kommun. Några med speciell inriktning. I Oasen finns sim- och ishall. På Kongevi erbjuds friidrott och fotboll. Skarpe Nord har konstfrusen bandybana på vintern och konstgräsplan på sommaren.

Det finns fler idrottsanläggningar och idrottshallar på många andra platser i kommunen. Om du vill veta mer om idrottsanläggningar kan du kontakta kundcenter. Ring oss på telefon 0303-23 80 00 eller skicka ett mejl till kommun@kungalv.se.


Kultur

Det finns mycket kultur att njuta av i Kungälv. På Mimers kulturhus arrangeras allt från konstutställningar och teater till film och musikuppvisningar. Här finns också den kommunala kulturskolan där barn och unga undervisas i musik, dans och teater.


Sevärdheter

I Kungälv kan du besöka två fästningar på en och samma dag, Bohus fästning på Fästningsholmen i Kungälv och Carlstens fästning på Marstrand. Du kan också vandra längs med Östra och Västra gatan för att njuta gamla, välbevarade hus och gränder.


Friluftsliv och motion

Du har alltid nära till natur och bad i Kungälv. Här finns många badplatser att välja mellan, havsbad, sjöar eller bassäng – både inomhus och utomhus.

För dig som vill vandra finns vackra Bohusleden som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i Norr. Det finns flera fina naturområden i Kungälv. Den mest kända är Svartedalen. Här finns gott om fiskevatten och sjöar att paddla i.


Turistinformation

Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Allt ifrån seglingstävlingar på Marstrand till guidade visningar på någon av våra fästningar. Via turistwebben sodrabohuslan.se hittar du tips på aktiveter, boenden och matställen i Kungälvs kommun.

  Sidan uppdaterades: